Оптимізація короткозамкненої роторної обмотки для каскадного режиму роботи чотириполюсного асинхронного двигуна - Лущик, В. Д.; Козьменко, О. О. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2004)
Приведені оптимізаційні розрахунки по визначенню числа стержнів в асиметричній короткозамкненій роторній обмотці для покращення пускових властивостей за рахунок реалізації каскадних режимів роботи при пуску.

Optimization calculations determining the bars number in AC motor with the shortly connected rotor winding and improving of its properties due to realization of cascade operation mode at starting are resulted.
Optimization of the shortly connected rotor winding in four-pole AC motor for its cascade operation mode
Keywords: короткозамкнена роторна обмотка; каскадний режим; чотириполюсний асинхронний двигун; пуск; полюсне поле; AC motor; winding; optimization