Формування нових технологічних поцесів у розрізі сучасної державної інноваційної політики України - Долина, Ірина Володимирівна (НТУ "ХПІ", 2013)
Актуальність проблем інноваційного розвитку машинобудівних підприємств пояснює інтерес дослідників до вивчення процесів розроблення й упровадження нових технологій та їх соціально–економічної оцінки. Досягнення будь-якої країни в сучасному ринковому середовищі в значній мірі залежать від результатів її інноваційної діяльності практично в усіх сферах національної економіки.

The urgency of the problem of innovative development of machine-building enterprises explains the interest of researchers to the study of the processes of development and introduction of new technologies and their socio-economic assessment. Achievement of any country in the modern market environment to a large extent depend on the result sofits innovative activity practically in all spheres of the national economy.
Keywords: модель інноваційна; економіка національна; економіка України; рейтинги міжнародні; розвиток сталий; реформи; innovative model; national economy; international rating; economy of Ukraine; steady development; reforms