Обґрунтування тактико-технічних характеристик вогнеметної установки до бойової вогнеметної машини - Сакун, Олександр Валерійович (НТУ "ХПІ", 2017)
Обґрунтована технічна можливість створення газодетонаційного вогнемету до бойової вогнеметної машини. Розраховані параметри пострілу газодетонаційної установки метання для стрільби за настильною і навісною траєкторіях на визначену дальність. Встановлено, що в газодетонаційному вогнеметі як метальний заряд доцільно використовувати суміш пропан-бутану технічного з киснем у стехіометричному співвідношенні.

The technical possibility of creating a gas detonation flamethrower for an armored vehicle is justified. The parameters of a shot by a gas detonation throwing unit for shooting at a flat and trajectory over for a certain distance were calculated. The practicability of using of a mixture of propane-butane technical with oxygen at a stoichiometric ratio as a propellant charge in a gas detonation flamethrower is established.
Justification of technical and tactical features of flamethrower for a combat flamethrower armored vehicle
Keywords: точність ураження; дальність стрільби; оптико-електронні приціли; метальний заряд; газодетонаційний вогнемет