Impact of the internet and computer games on pathological behaviour among children and teenagers - Kopsztejn, Maria (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2010)
Розвиток мультимедіа і розширення доступу до них є причиною того, що комп'ютери й Інтернет стають невід'ємною частиною нашого сучасного життя. Можливість пошуку нової інформації, розширення знань і інтересів з використанням Інтернету так само, як швидкий і легкий доступ до миттєвого контакту з людьми, що живуть у найвіддаленіших куточках світу, є основними причинами, чому молоді люди проводять все більше часу перед екраном комп'ютера. Переваги, пов'язані з використанням Інтернету, як для приватного, так і професійного життя, безпрецедентні. На жаль, деякі нові небезпеки також пов'язані з цим новим середовищем, що особливо небезпечно для розвитку дитячої особи і моделі поведінки, яка формується в процесі дорослішання. Це може стати причиною ескалації патологічного явища, відомого як соціальна патологія. Найбільш поширеними її формами є: залежність від комп'ютерних ігор і Інтернету, традиційні форми агресії, викликані жорстокими повідомленнями ЗМІ, і електронні агресії. Самою проблемною поведінкою, проте, є кібербулінг, який набуває великого поширення серед користувачів Інтернету і результати якого можуть мати руйнівні наслідки для його жертв.
Вплив інтернету і комп'ютерних ігор на патологічну поведінку дітей і підлітків
Keywords: pathology; aggression; addiction; cyberbullying; патологія; агресія; залежність; кібербулінг