Дослідження навантаженості елементів газового стику двигуна 2ДТ - Грицюк, Олександр Васильович; Пилипенко, С. В.; Мотора, О. А. (НТУ "ХПІ", 2008)
Для підвищення надійності газового стику двигунів 2ДТ проведені дослідження жорсткостно-міцностних характеристик елементів газового стику і болтів, що забезпечують його працездатність. Дослідження проводилися в двох напрямках: оцінка міцності силових шпильок і деформативності пакета деталей і розподілу зусилля по стику "блок - голівка". В результаті проведених робіт призначені умови монтажу голівки блоку, що забезпечують міцність силових шпильок і надійну роботу газового стику.
Keywords: елемент газового стику; блок-голівка; силова шпилька; деформативність; двигун 2ДТ