Використання на тепловозах електронних регуляторів дизелів - Тартаковський, Е. Д.; Фалендиш, А. П.; Агулов, А. Ф.; Іванченко, Д. А.; Бондаренко, Є. В. (НТУ "ХПІ", 2008)
Основою успішного розвитку технічних засобів залізничного транспорту є постійне їх удосконалення у відповідності з сучасним науковим рівнем. Найбільш актуальними є питання економного використання паливно-енергетичних ресурсів, враховуючи об’єми споживання їх локомотивами. Застосування електронних регуляторів не тільки дозволяє знизити питомі витрати палива, а й удосконалює систему керування локомотивною енергетичною установкою. В статті виконаний аналіз особливостей використання електронних регуляторів дизелів на тепловозах залізниць України, розглянуті результати порівняльних експлуатаційних випробувань регуляторів різних типів на вантажних теплово-зах. Іл. 3. Бібліогр. 4 назв.
Keywords: частота обертання; дизель-генератор; ланцюг тепловоза; обмеження подачі палива; дворежимний регулятор