Методичні вказівки до виконання індивідуального завдання з дисципліни "Основи логістики" - Мащенко, Марина Анатоліївна; Лісна, Ірина Федорівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2026)
Освітня компонента «Основи логістики» присвячена вивченню теоретичних і практичних засад управління матеріальними, інформаційними, фінансовими та сервісними потоками в економічних системах. Особлива увага приділяється формуванню знань щодо організації логістичних процесів, управління запасами, транспортування, складування, логістичного сервісу, а також застосуванню сучасних логістичних концепцій і цифрових технологій в умовах глобалізації, цифровізації економіки та зростання конкуренції. Зміст навчальної дисципліни спрямований на формування компетентностей, визначених Стандартом вищої освіти зі спеціальності «Підприємництво та торгівля» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти: Здатність до абстрактного мислення, аналізу та синтезу. Здатність застосовувати отримані знання в практичних ситуаціях. Навички використання інформаційних і комунікаційних технологій. Здатність діяти відповідально та свідомо. Критичне осмислення теоретичних засад підприємницької, торговельної та біржової діяльності. Здатність обирати та використовувати відповідні методи, інструментарій для обґрунтування рішень щодо створення, функціонування підприємницьких, торговельних і біржових структур. Здатність здійснювати діяльність у взаємодії суб’єктів ринкових відносин. Здатність визначати і виконувати професійні завдання з організації діяльності підприємницьких, торговельних та біржових структур. Здатність ставити і вирішувати завдання з управління матеріальними та супутніми потоками в логістичних системах на мікро- і макрорівнях. Відповідно до освітньої програми передбачено виконання індивідуального завдання (контрольної роботи), що дозволяє здобувачеві самостійно опанувати окремі теми.
Keywords: методичні вказівки; індивідуальне завдання; логістика; основи логістики; торгівля; вища освіта