Методичні вказівки до виконання контрольної роботи з дисципліни "Облік і оподаткування діяльності малих підприємств" - Мелень, Олена Валентинівна (My University, 2023)
Розвиток та ефективне господарювання малих підприємств є перспективними напрямами сучасних економічних перетворень в Україні, які першочергово базуються на створенні механізму державної підтримки та відповідної ринкової інфраструктури. Метою дисципліни «Облік і оподаткування малих підприємств» є формування знань і навичок студентів щодо організації діяльності суб'єктів малого підприємництва – фізичних і юридичних осіб, а також побудови бухгалтерського обліку та системи оподаткування на малих підприємствах. Об’єктом навчальної дисципліни є облікова система, яка базується на даних бухгалтерського обліку малого підприємництва та правилах податкового законодавства і забезпечує інформаційні потреби користувачів про нарахування та сплату податків та зборів (обов’язкових платежів). Предметом є методологія податкового обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва. Завданням навчальної дисципліни є: вивчення організаційних основ ведення бухгалтерського та податкового обліку суб’єктів малого підприємництва, які працюють за загальною або спрощеною системами обліку й оподаткування.
Keywords: методичні вказівки; економічна діяльність; підприємницька діяльність; ринкова інфраструктура; фінансова діяльність