Стригуль, Лариса Станіславівна2024-10-022024-08Методичні вказівки до самостійної роботи з дисципліни "Економічна статистика" [Електронний ресурс] : для студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання зі спец.: 241 "Готельно-ресторанна справа"; 242 "Туризм і рекреація" / уклад. Л. С. Стригуль ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Електрон. текст. дані. – Харків : НТУ "ХПІ", 2024. – 22 с.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/81929Методичні вказівки містять роботи, які дозволять студентам самостійно оволодіти фундаментальними знаннями, професійними вміннями та навичками діяльності за фахом, досвідом творчої та дослідницької діяльності. Особливість дисципліни «Економічна статистика» полягає в тому, що робота будь-якого підприємства стає неможливою без змістовних знань та умінь користування сучасними методами економіко-статистичного аналізу для ефективного управління підприємством, тому питання теоретичних підходів статистичної методології розглядаються у тісному взаємозв’язку з вирішеннями типових практичних завдань. Основна увага при вивченні дисципліни «Економічна статистика» приділяється визначенню та аналізу існуючих систем економічних показників і можливостям їх інтерпретації на засадах використання методів стати¬стичного аналізу соціально-економічних явищ і процесів. Дисципліна є невід’ємною складовою частиною навчального процесу підготовки бакалаврів в Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» зі спеціальностей: 241 «Готельно-ресторанна справа»; 242 «Туризм і рекреація».ukметодичні вказівкиекономічна статистикасамостійна роботасфера гостинностіготельно-ресторанний бізнесМетодичні вказівки до самостійної роботи з дисципліни "Економічна статистика"Learning Objecthttps://orcid.org/0000-0003-2343-4234