Одержання темних нафтополімерних смол каталітичною співполімеризацією важкої смоли піролізу з фракцією C₉ продуктів піролізу дизельного палива - Гнатів, З. Я.; Никулишин, І. Є.; Піх, З. Г.; Рипка, А. М.; Ворончак, Т. О. (НТУ "ХПІ", 2012)
Досліджено процес каталітичної співполімеризації важкої смоли піролізу з фракцією C₉ продуктів піролізу дизельного палива з отриманням темних нафтополімерних смол (ТНПС). Отримано залежності властивостей ТНПС від умов проведення реакції, встановлено оптимальні умови процесу

Catalytic copolymerization of heavy pyrolysis pitch with C₉ fraction of diesel fuel pyrolysis to obtain dark petroleum resins (DPS) has been investigated. The dependences of the DPS’ properties on the reaction conditions have been determined, and the optimal process conditions have been defined
Keywords: властивості ТНПС; олігомеризація; олігомеризат; фізико-хімічні характеристики; heavy pyrolysis pitch; C₉ fraction; catalytic copolymerization