Модель конкурентних сил галузі як джерело конкурентних переваг підприємства - Ткачова, С. С. (НТУ "ХПІ", 2012)
Систематизовано наукові підходи щодо змісту та структури моделі конкурентних сил галузі. Визначено сутність поняття "конкурентна сила підприємства". Встановлено зв’язок конкурентних сил галузі з конкурентними перевагами підприємства.

The scientific approaches to content and structure model of competitive forces of industry are systematized. The essence of the concept of "competitive force of enterprise" is defined. The connection of competitive forces in the field of competitive advantage of enterprise is established.
Keywords: конкурентні сили галузі; конкурентні сили підприємства; конкурентні переваги підприємства