Обобщенно-параметрический подход к исследованию корпусов транспортных средств специального назначения - Пелешко, Евгений Витальевич (НТУ "ХПИ", 2005)
Запропонована схема спеціалізованої інтегрованої системи аналізу і синтезу корпусів за крітеріями міцності та жорсткості. Побудована параметрична модель корпуса бойової машини піхоти БМП-3. Розв’язана задача напружено-деформованого стану корпуса при варіюванні деяких параметрів.

The scheme of the specialized integrated system of analysis and synthesis of hulls by criteria of strength and rigidity is offered. The parametrical model of hull of infantry military vehicle BMP-3 is built. The task of stressed-deformed state of hull is solved when some parameters are varying
Keywords: военная техника; легкобронные машины; модернизация; параметрическая модель; программно-модельный комплекс; критерий прочности; критерий жесткости