Wissenschaftliche und professionelle schriftliche kommunikation: annotieren und referieren im deutschen - Коляда, Вікторія Валеріївна; Шахматова, Олена Вікторівна (НТУ "ХПІ", 2018)
У навчальному посібнику розглянуто теоретичні та практичні питання написання анотації та реферату. Посібник ставить за мету допомогти студентам подолати мовні труднощі пов'язані із написанням анотації та реферату німецькою мовою, виробити навички науково-дослідницької роботи, розвинути навички самостійного узагальнення, систематизування та самостійного написання анотації та реферату академічною німецькою мовою. Призначено для аудиторної та самостійної роботи магістрів та аспірантів що навчаються за економічними та комп'ютерними спеціальностями.

In dem Buch werden die theoretischen und praktischen Aspekte des Schreibens von Annotationen und Referaten eingesehen. Das Hilfsmittel setzt das Ziel, Studenten zu helfen Schwierigkeiten zu überwinden, die mit dem Schreiben von Zusammenfassungen und Referaten auf Deutsch verbunden sind. Das ist beförderlich auch beim Entwickeln von Fähigkeiten der wissenschaftlichen Forschung und unabhängiger Verallgemeinerung, Systematisierung und unabhängiges Schreiben des Zusammenfassungen und Referaten auf akademisches Deutsch.
Науково-професійна письмова комунікація: анотування та реферування німецькою мовою
Keywords: німецька мова; іноземні мови; лексика німецької мови; науково-дослідницька робота