Оцінка параметрів системи контролю руху супутника - Александров, Євген Євгенович; Назаров, О. С. (НТУ "ХПІ", 2013)
У роботі представлений новий алгоритм для оцінки орієнтації супутника, заснованої на наборі датчиків орієнтації. Були обговорені детально обчислювальні обмеження алгоритму і запропоновані рекомендації для майбутнього дослідження.

In the work is presented a new algorithm for the estimation of satellite orientation, orientation based on the set of sensors. Were discussed in detail calculable limitations of algorithm and offered recommendations for future research.
Estimation of control system parameters by satellite motion
Keywords: алгоритм; обробка даних; орієнтація; матриця; дисперсія шуму; датчик; фільтрація; функція щільності; вірогідність