Методичні вказівки до практичних занять "Основи методики навчання стартам у плаванні" - Ширяєва, Світлана Вікторівна; Блошенко, Олена Іванівна; Кучеренко, Григорій Григорович; Церетелі, Вікторія Олександрівна; Колісниченко, Андрій Олександрович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Методичні вказівки до проведення практичних занять з навчальної дисципліни «Фізичне виховання», спеціалізація з виду спорту «Плавання» розроблено для забезпечення доступного та логічного структурованого викладу навчального матеріалу. Наявність затвердженого силабуса дисципліни забезпечує систематичність і відповідність навчальної теми вимогам освітньої програми. У матеріалах методичних вказівок до проведення практичних занять міститься інформація, яка дозволяє систематизувати для викладачів та набути знання й практичні навички студентам університету з теми заняття ««Основи методики навчання стартам у плаванні». Матеріали методичних вказівок систематизовані та базуються на аналізі і узагальненні інформації спеціалізованих навчальних посібників, сучасних наукових і методичних джерел інформації, а також на практичному досвіді роботи викладачів спеціалізації з виду спорту «Плавання» кафедри фізичного виховання НТУ «ХПІ». У даних методичних вказівках представлено: історичні факти, загальні особливості техніки стартів різними спортивними способами у плаванні, типи стартів, техніку виконання стартів з тумбочки та техніку виконання старту з води, вправи для вивчення стартового стрибка, вправи для вивчення старту з води. Структура методичних вказівок включає вступ, основний зміст, контрольні запитання та рекомендовані джерела інформації для додаткового вивчення.
Keywords: методичні вказівки; спорт; фізична культура; типи стартів; техніка виконання стартів з тумбочки; техніка виконання старту з води; плавання