Оптимізація процесу теплоспоживанння навчального закладу - Перекрест, А. Л.; Романенко, С. С.; Найда, В. В. (НТУ "ХПІ", 2012)
Розглянуто задачу підвищення ефективності роботи системи теплопостачання навчальних корпусів вищого навчального закладу. Проведено аналіз режимів теплоспоживання будівлями та спорудами навчального закладу. Запропоновано оцінювати ефективність роботи теплових пунктів будівель за питомим показником, що враховує об’єм та споживану будівлею теплову енергію. Запропоновано технічне рішення з підвищення ефективності роботи систем теплопостачання навчальних корпусів вищого навчального закладу

The problem of improving the effi ciency of heating systems of educational buildings of the university is considered. The analysis of the modes of heat buildings academic institution is conducted. It is suggested to estimate effi ciency of work of thermal points of building by means of specifi c index that takes into account a volume and consumable building thermal energy. Technical solution is offered on the increase of effi ciency of work of the systems of heating systems of education corps universities
Оptimization of process of thermal consumption of educational establishment
Keywords: теплова енергія; підвищення ефективності; бюджет; теплові мережі; теплоносій; трубопровід