Композіційні та вогнетривкі матеріали в системі CaO - Al₂O₃ - SiO₂ - Fe₂O₃ - MgO - Ілюха, М. Г.; Лебеденко, Є. І. (НТУ "ХПІ", 2007)
Метою даної роботи є термодинамічний аналіз реакцій мінералоутворення в системі CaO - Al₂O₃ - SiO₂ - Fe₂O₃ - MgO, які можна використовувати для отримання вогнетривкого в’яжучого.

The aim of the paper given is thermodynamic analysis of mineral formation reactions in CaO - Al₂O₃ - SiO₂ - Fe₂O₃ - MgO system that can be used for refractory bonding obtaining.
Keywords: енергія Гіббса; фізико-технічні властивості; глиноземистий цемент; метод Ландія; температура; клінкер