Філософія та її роль в формуванні нового екологічного світобачення. Сучасний розвиток екологічного знання - Годзь, Наталія Борисівна (НТУ "ХПІ", 2012)
У статті досліджено низку поглядів на стан розвитку поглядів на предмет та об’єкт екології як дисципліни, наукової галузі та аналізуються як можливості філософії у аналізі предмету та об’єкту сучасної екології, так і подається аналіз змін в уявленні стосовно самого поняття „Екологія”.

This paper is devoted to opinion on status development of view on subject and object ecology how branch of science, scientific discipline. In the article the author has analyses potentially inherent philosophy in analysis theme and object contemporary ecology, and the author to give analysis change notion relatively own concept „Ecology”.
Keywords: погляди; дисципліна; об’єкт сучасної екології; ecological worldview; philosophy; ecology