Методичні вказівки з оформлення індивідуального завдання з дисципліни "Економіка та організація виробництва" - Передрій, Андреа Елізабет Юріївна (My University, 2021)
В умовах ринкової системи господарювання підприємство виступає її основною ланкою. Саме воно визначає ділову активність національного господарства, саме тут відбувається створення продукції, безпосередній зв’язок працівника з капіталом. На підприємстві зосереджені найбільш кваліфіковані кадри, вирішуються питання економного використання ресурсів, застосування високопродуктивної техніки, технології. При цьому підприємства, створюючи робочі місця, забезпечують зайнятість населення, шляхом виплати податків беруть участь в реалізації соціальних програм. "Економіка і організація виробництва" - одна з найважливіших наукових дисциплін, які включено до навчальних планів підготовки студентів різних спеціальностей і напрямків. Під час вивчення курсу "Економіка і організація виробництва" студент ефективно засвоїть курс економіки і управління виробництвом з урахуванням промислової специфіки та технології виробництва. Буде володіти наступними знаннями, що промислове підприємство – складна виробнича система; виробничий процес і принципи його організації; організація виробничого процесу в просторі; організація виробничого процесу в часі; організація потокових методів виробництва; організація конструкторської підготовки виробництва; організація технологічної підготовки виробництва; організація допоміжних цехів і обслуговуючих господарств на підприємстві. Мета розрахункового завдання є поглиблення теоретичних знань з основних положень, понять, законів у галузі економіки та організації виробництва. Розрахункове завдання базується на даних вивчення та узагальнення літературних джерел, статистичних даних, нормативно-правових матеріалів, власного бачення проблеми. Розрахункове завдання включає розробку студентами однієї із запропонованих тем.
Keywords: методичні вказівки; розрахункова частина; оформлення; вимоги