Повышение эффективности выхлопных патрубков ЦНД паровых турбин с помощью широкорежимного дефлектора - Юдин, Юрий Алексеевич; Лапузин, Александр Викторович (НТУ "ХПИ", 2005)
Приведені експериментальні дані про роботу останнього ступеня ЦНТ парової турбіни спільно з дифузором вихлопного патрубка (ВП) в широкому діапазоні режимів. Показано, що на режимах знижених об'ємних витрат за допомогою широкорежимного дефлектора, який встановлений за останнім ступенем, можливо значно впливати на характер течії в дифузорі, зменшити розміри привтулкової циркуляційної зони (ЦЗ) і коефіцієнт повних втрат ВП, підвищити КПД відсіку«останній ступінь + ВП.
Keywords: линии тока; отрывное течение; подвижный козырек; числа Рейнолдса