Дослідження міцності та динаміки машин кафедрою опору матеріалів НТУ "ХПІ" - Назаренко, Сергій Олександрович; Хавін, Валерій Львович (НТУ "ХПІ", 2013)
Досліджено процес становлення та розвитку науково-педагогічної діяльності співробітників кафедри опору матеріалів НТУ "ХПІ" в XIX-XXI cт. Проаналізовано еволюцію основних наукових досягнень від експериментальної та будівельної до обчислювальної механіки машин

The paper researches the dynamic process of establishment and development scientific - pedagogical activity of Departament of strengths of materials NTU "KhPI" in the 19-21 century. It discovered and explored the main scientific trends of evolution of Mechanics of machines
Keywords: механіка; статика; високошвидкісне навантаження; міцність; mechanics; statics; dynamics; electrical magnetic loading; strengths of materials