Управління персоналом - Проскурня, Олена Михайлівна (Моделіст, 2020)
Управління персоналом або адміністративне управління людськими ресурсами стосується управління співробітниками, починаючи з запуску, обробки та формалізації найму. Цей тип адміністрування також враховує обробку та моніторинг рухів персоналу, таких як запізнення, відпустка, медичний відпочинок, дозволи. Адміністративне управління також включає обробку та виплату зарплати, порушення контракту, наприклад врегулювання балансу будь-якого обліковий запис, а також застосування внутрішніх правил і положень, що діють в компанії. В останньому випадку це можуть бути дисциплінарні стягнення та санкції. Мета вивчення дисципліни: формування у майбутніх фахівців з професійної орієнтації у сфері комплексної виробничої діяльності знань і вмінь щодо розробки та реалізації кадрової політики на сучасних підприємствах, забезпечення цільового використання персоналу підприємства. Управління персоналом є важливою діяльністю для успіху компанії. Ця діяльність має місію, яка стосується всіх компаній. Це включає, зокрема, винагороду, наймання, оцінку персоналу, перспективне планування робочих місць і навичок, щорічні оціночні співбесіди. Характер управління персоналом змінюється відповідно до потреб і секторів діяльності кожної компанії. Його мета – залучати людей на правильну посаду, розвивати їх, забезпечуючи при цьому досягнення успіху компанії. Робота менеджера з персоналу полягає в тому, щоб забезпечити виконання роботи. Управління персоналом являє собою організацію людських ресурсів для забезпечення виконання різноманітних завдань. Тим, хто хоче переконатися, що робота виконується вчасно та якісно, ​​важливо навчати працівників, набирати потрібних людей, контролювати роботу, перевіряти продуктивність персоналу, виправляти, мотивувати, дякувати та, якщо необхідно, санкції. Примітки курсів програм курсу "Управління персоналом" складено відповідно до освітньої програми підготовки бакалаврів спеціальності 073 "Менеджмент".
Gestion du personnel
Keywords: методичні вказівки; людські ресурси; кадрова політика; менеджмент; виробнича діяльність; управлінська діяльність