Прогнозирование суточного профиля электрической нагрузки крупного жилого массива - Вороновский, Геннадий Кириллович; Ольшевский, А. М.; Махотило, Константин Владимирович (НТУ "ХПИ", 2002)
Запропоновано предиктор середнього півгодинного електричного навантаження житлового масиву, здатний враховувати сумісний характер споживання електричної та теплової енергії в побуті. Предиктор синтезовано за допомогою генетичного алгоритму на базі штучної нейронної мережі з радіально-базисними активаційними функціями прихованого шару.
Keywords: прогнозирование электропотребления; нейронные сети; электропотребление; электрическая энергия