Спеціальні види лиття - Костик, Катерина Олександрівна; Берлізєва, Тетяна Вікторівна (My University, 2023)
Методичні вказівки щодо виконання лабораторних робіт з дисципліни «Технологія та обладнання спеціальних видів лиття» для студентів спеціальності 131 Прикладна механіка рівня бакалавра». У методичних вказівках викладені лабораторні роботи, що являють собою невеликі дослідження, що дозволяють студентам більш детально ознайомитися з основними видами спеціальних видів лиття. Представлено лабораторні роботах з лиття в оболонкових формах, лиття по виплавлюваних моделях, відцентрового лиття, лиття під тиском, лиття в кокіль, безперервного лиття та безперервного розливання . Кожна лабораторна робота містить перелік матеріалів, короткий виклад теоретичних відомостей і методів дослідження, порядок виконання, що допомагає студентам правильно і усвідомлено виконати практичну частину роботи і зробити висновки. Мета методичних вказівок – допомогти студентам більш глибоко вивчити особливості технологій та обладнання спеціальних видів лиття, розвинути навички самостійної роботи та наукового дослідження.

In the methodical instructions, laboratory works are outlined, which are small studies that allow students to familiarize themselves with the main types of special types of casting in more detail. Presented are laboratory works on casting in shell molds, casting on molten models, centrifugal casting, pressure casting, mold casting, continuous casting and continuous pouring. Each laboratory work contains a list of materials, a summary of theoretical information and research methods, an order of execution, which helps students correctly and consciously perform the practical part of the work and draw conclusions. The purpose of the methodological instructions is to help students to more deeply study the features of technologies and equipment of special types of casting, to develop the skills of independent work and scientific research.
Methodical instructions for performing laboratory work in the discipline "Technology and equipment of special types of casting"
Keywords: методичні вказівки; відцентрове лиття; лиття під тиском; лиття в кокіль; безперервне лиття; лиття в оболонкових формах; лиття по виплавлюваних моделях; безперервне розливання; casting in shell molds; casting on molten models; centrifugal casting; pressure casting; mold casting; continuous casting; continuous pouring