Создание рациональных режимов работы барабанных мельниц с автоколебательной внутрикамерной загрузкой - Дейнека, К. Ю. (НТУ "ХПИ", 2010)
Показано, що стійкість стаціонарного обертання барабана визначається варіаціями осьового моменту інерції внутрішньокамерного завантаження в його усталеному русі та співвідношенням жорсткості механічної характеристики машинного агрегату. Розглянуто стійкість гравітаційного руху завантаження обертового барабана. Показано, що нестійкість зростає зі збільшенням дилатансії завантаження при деформуванні. Демпфуючий вплив подрібнюваного матеріалу на взаємодію молольних тіл посилює пульсації завантаження. На основі аналізу отриманих результатів встановлено умови інтенсифікації прояву автоколивань. Запропоновано керувати нестійкими режимами з метою інтенсифікації подрібнення.

The stability of stationary rotation of drum was demonstrated to determined by the variation of centroidal moment of inertia of intramill filling in its steady-state flow and by the ratio of severity of speed-torque characteristics of machine. The rotating drum granular filling flow stability is considered. The unstability was demonstrated to rise as the filling dilatation under deformation increased. The damping effect of inprocess material on grinding solids collisions excites the filling oscillations. The rises of the rate of oscillator conditions are established on the basis of examination of the data were determined. The control of unstable operation conditions was put forward for raising the rate of milling.
Keywords: измельчение дисперсных материалов; неустойчивые режимы вращения; фрикционные крутильные колебания; бифуракция; эффективность измельчения; производительность помола