Використання точки беззбитковості при плануванні виробничої програми підприємства - Чекаліна, Елеонора Петрівна; Сікєтіна, Наталія Геннадіївна; Сергієнко, Т. Б.; Федяй, В. І. (НТУ "ХПІ", 2010)
Аналіз точки беззбитковості підприємства визначає такий рівень обсягу продажу та рівня доходу підприємства, за умови досягнення якого підприємство забезпечує повне покриття власних витрат на виробництво продукції. Розподіл витрат на постійні та змінні, вирахування сум і ставок покриття дозволяють визначити вплив обсягу виробництва та збуту на величину прибутку від реалізації продукції, робіт, послуг і той обсяг продажів, починаючи з якого підприємство отримує прибуток. Визначення точки нульового прибутку, і її аналіз є одним з важливих способів рішення багатьох проблем управління, оскільки його точність при комбінованому застосуванні з іншими методами аналізу є цілком достатньою для обґрунтування управлінських рішень у реальному житті.
Keywords: підприємство; планування; управлінське рішення; точка беззбитковості