Сучасний стан та перспективи розвитку підприємств енергетичного машинобудування України - Штонда, С. С. (НТУ "ХПІ", 2013)
У роботі проведено аналіз сучасного стану енергетичного машинобудування України, в ході якого було виявлено його роль у зміцненні електроенергетичного комплексу країни, характерні особливості й актуальні проблеми цього напряму машинобудування на даному етапі. Було визначено можливі напрями подальшого розвитку енергомашинобудування, що потребують поглибленого вивчення й розробки конкретних практичних завдань у майбутньому.

The paper analyzes the current state of Ukrainian power engineering, in which was revealed his role in strengthening the country's power sector, the characteristics and actual problems of this field engineering at this stage. Were identified possible areas for further development of power engineering that require in-depth study and develop specific practical problems in the future.
Keywords: незалежність енергетична; потужності власні; імпорт; енергообладнання; power engineering; energy independence; own power; import; power equipment