Спосіб доведення різального інструменту - Грабченко, Анатолій Іванович; Доброскок, Володимир Ленінмирович; Філімонов, Євген Васильович (ДП "Український інститут промислової власності", 2004)
Спосіб доведення різального інструменту, при якому спочатку формують робочу зону інструменту, що здійснює доведення, шляхом обробки його різальним інструментом при їх відносному робочому переміщенні, після чого їх переміщають у напрямку, зворотному первісному, який відрізняється тим, що на етапі формування робочої поверхні інструменту, що здійснює доведення, на першому проході траєкторію переміщення інструменту розбивають на ряд ділянок, визначають навантаження і, задавши постійну продуктивність доведення для кожної j-ї ділянки і-го проходу, розраховують збільшення кута нахилу напівдотичної при здійсненні наступного проходу.
Keywords: патент; винахід; верстатобудування; доводник; продуктивність