Любчик, О. С.Бабак, С. В.Ріпа, О. О.2024-05-102024-05-102024Любчик О. С. Користь та шкода молока для спортсменів / О. С. Любчик, С. В. Бабак, О. О. Ріпа // Здоров'я нації і вдосконалення фізкультурно-спортивної освіти : матеріали 4-ї Міжнар. наук.-практ. конф., 25-26 квітня 2024 р. = Health of nation and improvement of physical culture and sports education : 4nd Intern. Sci. and Practical Conf., April 25-26, 2024 / гол. ред. А. В. Кіпенський ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Харків : НТУ "ХПІ", 2024. – С. 112-118.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/77085Молоко має високу поживну цінність. Спортсмени часто вживають, як молоко, так і компоненти молока (казеїн, сироватка). Описано нутрітивну цінність молока. Показана користь та шкода споживання молока. Молоко може викликати лактозну непереносимість та алергію на білок молока. Спортсмени можуть мати такі реакції на молоко, при яких досить важко показувати високі професійні результати. З огляду на це, спортсмен має бути проінформованим стосовно розпізнавання своїх харчових реакцій на молоко та має мати адекватний кваліфікований дієтологічний супровід.ukхарчування спортсменівдієтологічні рекомендаціїцінність молокалактозна непереносимістьалергіяхімічний склад молокаКористь та шкода молока для спортсменівArticle