Формування концепції державного регулювання взаємовідносин суб'єктів електроенергетичного ринку - Колєсніченко, Анастасія Сергіївна (Національний аерокосмічний університет ім. М. Є. Жуковського "Харківський авіаційний інститут", 2014)
На основі інституціональної парадигми побудовано концепцію державного регулювання взаємовідносин суб'єктів електроенергетичного ринку, яка базується на впровадженні аргументованої системи принципів та заходів, орієнтованих на підвищення ефективності використання інструментів державного регулювання, що дає можливість продукувати якісні та своєчасні рішення і забезпечує реалізацію адекватної моделі розвитку взаємовідносин суб’єктів електроенергетичного ринку в умовах невизначеності та мінливості зовнішнього та внутрішнього середовища. Сформовано концептуальну модель процесу дослідження державного регулювання взаємовідносин суб'єктів електроенергетичного ринку, що сприятиме формуванню логіки та науковій обґрунтованості підходів у вивченні засад державного регулювання.

The concept of state regulation of mutual entities electricity market, which is based on the introduction of a reasoned system of principles and measures aimed at improving the efficiency of state regulation of the use of tools on the basis of the institutional paradigm was built that allows you take high-quality and timely decisions and ensures the implementation of an adequate model of the development of relations of objects subjects electricity market uncertainty and volatility of external and internal environment. The conceptual model of the research subjects of state regulation of the electricity market relationships was formed that will contribute to theformation of logic and the scientific validity of approaches to learning the basics of government regulation.
The formation of the concept of state regulation of the relations between the subjects of the electric energy market
Keywords: електроенергія; купівля-продаж; база нормативно-правова; government regulation; electricity market; relationships