Соціально-психологічний тренінг: теорія та практика - Підбуцька, Ніна Вікторівна; Попова, Галина Вікторівна; Шаполова, Вікторія Валеріївна; Квасник, Ольга Віталіївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
У виданні детально висвітлено цілі, принципи та структуру СПТ, а також представлено інноваційні методики (зокрема, графічну фасилітацію, скрайбінг та інтерактивні технології тощо). Особливу увагу приділено питанням групової динаміки, ролі ведучого та специфіці тренінгової роботи в умовах сучасних викликів і невизначеності. Викладені основні положення забезпечують оволодіння теоретичними засадами та відпрацювання практичних навичок розробки, проведення успішного тренінгу, підбору інтерактивних методів та розуміння динамічних процесів у тренінгових групах. Навчальний посібник містить теоретичні матеріали, практичні завдання та візуалізацію наданого контенту. Призначено навчальний посібник для здобувачів вищої освіти спеціальності С4 «Психологія» та спеціальності І10 «Соціальна робота та консультування» всіх форм навчання, інших спеціальностей, що вивчають «Соціально-психологічний тренінг», HR-директорів, HR-менеджерів, керівників відділів розвитку персоналу, роботи з клієнтами, організаційних психологів, педагогів, соціальних робітників та консультантів, коучів, науковців і фахівців, які займаються проблемами соціально-психологічного тренінгу.
Keywords: навчальний посібник; тренінг; соціологія; психологія; соціально-психологічний тренінг; педагогіка