Спосіб визначення складу покриття, що містять нікель і мідь - Майзеліс, Антоніна Олександрівна; Байрачний, Борис Іванович; Трубнікова, Лариса Валентинівна (ДП "Український інститут промислової власності", 2013)
Спосіб визначення складу покриттів, що містять нікель та мідь по кількості електрики в піках анодних вольтамперограм, отриманих в електроліті, що містить хлорид амонію, амінооцтову кислоту і має рН 10-11, при збільшенні швидкості розгортання потенціалів в інтервалі між піками розчинення міді й нікелю до 10-50 мВ/с. Зразок з покриттям перед завантаженням в електроліт з'єднують з мідною пластиною з покриттям нікель-мідним сплавом, що осаджений на надграничному струмі. При включенні анодної вольтамперограми пластину від'єднують і виймають з електроліту.
Keywords: модель корисна; патент; хімія електроаналітична; розчинення селективне; електроліз