Визначення комплексного показника енергоефективності для багатоповерхових будівель - Баландіна, І. С. (НТУ "ХПІ", 2010)
Розглянуто необхідність проведення заходів щодо ресурсозбереження та енергозбереження у будівлях і проведення експрес-енергоаудиту. Запропоновано новий комплексний показник енергоефективності, який визначає функцію зміни енерговитрат по висоті поверхів.

The necessity at the application of the methods for resource and energy economy in the building and realization of express-energy audit is examined. The new complex energy efficiency index, which expresses the function of the energy expenditure changes according to storey height is proposed.
Keywords: енергетичне обстеження; енергоаудит; будівля; тепловитрати; ефективність; енергетичний паспорт; інтегральний показник