Система факторів впливу та розвитку інтелектуального потенціалу машинобудівної галузі - Марчук, Леся Сергіївна (My University, 2019)
Найчастіше розвинуті країни світу мають потужний рівень інтелектуального потенціалу це пояснюється тим, що існує логічний взаємозв'язок факторів успіху: традиції – класична освіта – передова наука – потужна індустрія – розвинута економіка – якість життя високого рівня – постійний сталий розвиток. Кожен із перелічених факторів успіху сприяє вирішенню головних завдань, які стоять перед державою, а саме: підвищенню добробуту; захисту інтересів громадян; розвитку національної економіки.
Keywords: машинобудування; продуктивні сили; національна економіка; обороноздатність; історична стабільність; стратегічно-тактична програма