Технологія зв'язаного нітрогену. Синтез і відновлення оксиду динітрогену - Созонтов, Віктор Гнатович; Гринь, Григорій Іванович; Близнюк, Ольга Миколаївна; Кошовець, Микола Володимирович; Казаков, Валентин Васильович; Савенков, Анатолій Сергійович; Кравченко, Інна Василівна; Суворін, Олександр Вікторович; Зубцов, Євген Іванович; Ожередова, Марина Анатоліївна; Азаров, Микола Іванович; Масалітіна, Наталія Юріївна; et al. (Східноукраїнський національний університет ім. Володимира Даля, 2019)
У монографії викладені фізико-хімічні властивості оксиду динітрогену, узагальнено теоретичні та експериментальні дослідження, спрямовані на розробку і створення технологічних процесів отримання і відновлення N₂O в хімічних виробництвах, наведено способи його отримання і ліквідації. Книга може бути корисна для наукових співробітників, працівників підприємств і установ, студентів та аспірантів вищих навчальних закладів, що займаються проблемами технологій неорганічних речовин та екології.
Keywords: монографія; безводна нітратна кислота; водні розчини; оксид нітрогену; фізико-хімічні властивості; процеси отримання; динітроген; виробництво