Педагогічні умови формування лідерських якостей майбутніх менеджерів - Бондаренко, В. В.; Яценко, Ольга Миколаївна (Львівський державний університет безпеки життєдіяльності, 2015)
Необхідність формування лідерських якостей майбутніх менеджерів зумовлена зростанням потреби у сучасних керівниках нового типу, ефективних і конкурентоздатних на ринку праці. Ця тенденці я повинна враховуватися під час підготовки майбутніх фахівців у ВНЗ. У статті розглянуто питання оптимізації навчального процесу з підготовки майбутніх менеджерів. Автори наголошують на необхідності формування лідерських якостей у майбутніх менеджерів за допомогою системи конкретних педагогічних умов.

The necessity to form leader’s qualities of the future managers is determined by the increased need for modern managers of the new type, effective and capable of competing in the labour-market. This tendency must be counted in the future specialists’ preparation at institutions of higher education. The article deals with the questions of optimizing the process of teaching future managers. The authors stress the necessity of creating future managers’ leadership qualities with the help of particular pedagogical conditions.
Keywords: підготовка психолого-педагогічна; процес навчальний; підготовка професійна; підготовка фахівців; psychological preparation; pedagogical preparation; manager; leadership qualities; pedagogical conditions; process of teaching