Підвищення ефективності плоского торцевого шліфування - Грабченко, Анатолій Іванович; Пижов, Іван Миколайович; Клименко, В. Г. (НТУ "ХПІ", 2013)
Розглянуті питання, пов'язані з перспективою розширення технологічних можливостей процесу плоского торцевого шліфування за рахунок інтенсифікації прокачування технологічної рідини через зони шліфування і правки круга. На базі розроблених ефективних способів шліфування і пристроїв для їх здійснення запропоновано конструкцію плоскошліфувального верстата з вертикальним шпинделем, що дозволило вирішити поставлену задачу.

We consider the problems connected with prospect of expansion of technological opportunities of the process of the flat of the mechanical grinding due to the intensification of pumping process fluid through the zone grinding and dressing of the circle. On the basis of the developed effective ways of grinding and devices for their implementation of the proposed design surface grinding machine with vertical spindle, which allowed to solve the task.
Keywords: обробка металів; верстат; шпиндель; двигун електричний; рідина технологічна