Соіммобілізація амілолітичних ферментів – амілаз та глюкоамілаз на катіонактивних смолах КУ-2-8 для повного гідролізу крохмалю та декстринів - Омельченко, В. С.; Кричковська, Лідія Василівна (НТУ "ХПІ", 2011)
Проведено досліди щодо іммобілізації та підвищення стабільності препаратів амілолітичних ферментів для декрохмалізації яблучного відновленого соку та ультра фільтрованого концентрату. Було досліджено параметри операційних умов роботи ферменту , іммобілізованого на носіях, котрі мають найбільше значення у промислових умовах.

The investigations of immobilization and increasing of amylolityc ferments preparations stability for starch hydrolysis in apple renewed juice and ultrafiltrated concentrate. The parameters of operational conditions of ferment activity immobilized on the carriers that have got the most importance in industrial conditions.
Keywords: харчова промисловість; іммобілізація ферментів; стабільність кінцевого продукту; декрохмалізація соку; катіонобмінні смоли; адсорбція; десорбція; біокаталізатор