Організаційно-педагогічні аспекти формування професійної та загальної етики - Костиря, Ірина Валентинівна; Косс, Андрій Миколайович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022)
В статті розкрито формування професійної та загальної етики у майбутніх фахівців; підкреслено необхідність підтримання психічного здоров’я здобувачів освіти; впровадження технологій для креативної трансформації та модернізації сучасної вищої освіти студентів; розвиток загальної етики для формування базису професійної етики. Розкрито сутність технології формування компетентностей загальної та професійної етики у майбутніх викладачів.

The article reveals the formation of professional and general ethics in future professionals; the need to maintain the mental health of students is emphasized; introduction of technologies for creative transformation and modernization of modern higher education of students; development of general ethics to form the basis of professional ethics. The essence of the technology of formation of competencies of general and professional ethics in future teachers is revealed.
Organizational and pedagogical aspects of the formation of professional and general ethics
Keywords: аксіологічні та деонтологічні аспекти формування професійної етики; стадії морального розвитку особистості; авторитарна та гуманістична етика; заклад вищої освіти; axiological and deontological aspects of formation of professional ethics; stages of moral development; authoritarian and humanistic ethics; institution higher education