Інформаційна модель системи спостереження повітряного простору - Обод, Іван Іванович; Черних, Олена Петрівна; Заволодько, Валерій Васильович; Ткаченко, О. Ю. (Харківський національний університет Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба, 2016)
На основі наведеної класифікації систем спостереження контролю використання повітряного простору розглянута інформаційна модель локальної системи спостереження. Розглядаються основні інформаційні потоки взаємодії функції спостереження з операційним середовищем та основні і додаткові функції під час обміну даними спостереження.

On the basis of the classification of surveillance systems monitor the use of air space discussed the information model of the local system monitoring. The basic flow of information interaction of monitoring functions with the operating environment and the basic and advanced functions in the exchange of observational data.
Optimization of processing data net works of air space surveillance
Keywords: інформаційне забезпечення; система контролю ПП; затримка; транспортування даних; датчик спостереження; IТ-продукт; surveillance systems; information model