Виробництво коксу - Шульга, Ігор Володимирович; Мірошниченко, Денис Вікторович; Пиш'єв, Сергій Вікторович; Богоявленська, Олена Володимирівна (Крок, 2022)
У посібнику викладені основні положення технології та устаткування для промислового виробництва коксу з урахуванням сучасних умов роботи коксохімічних підприємств України. Використання цих положень є необхідною умовою забезпечення належних техніко-економічних показників роботи коксохімічної підгалузі. Для інженерно-технічних працівників та висококваліфікованих робітників коксохімічних підприємств, а також суміжних галузей (вугільної промисловості, металургії тощо), пов’язаних з використанням вугілля та коксу. Також посібник може бути використаний для дистанційного навчання студентів вишів. З цією метою наведені приклади тестових завдань для самоконтролю рівня засвоєння знань.
Keywords: навчальний посібник; коксові машини; мокре гасіння коксу; витрата тепла на коксування; кантувальне приміщення; сухе гасіння коксу