Прогнозування якості виробів машинобудування за параметром лінійного розміру - Ламнауер, Наталія Юріївна; Костюк, Олена Геннадіївна (НТУ "ХПІ", 2013)
Для запропонованої чотирьохпараметричної моделі розподілу величини лінійного розміру виробів знайдені оцінки її параметрів з використанням порядкових статистик та сплайн-апроксимації для моди, що дає можливість прогнозування точності та знаходження величини, на яку необхідно налагоджувати верстат, для одержання виробів високої якості за цим параметром.

For the proposed four-parameter model of the distribution of the value of the linear size of the products found estimation of parameters using order statistics and a spline-approximation for the mode that allows you to predict the accuracy and finding the value to which you want to configure the machine to produce high-quality products in this parameter.
Keywords: станок; брак; модель математична