Терзиев, С. Г.Кураков, О. М.Борщ, А. А.Макиевская, Т. Л.2013-09-182013-09-182012Совершенствование энерготехнологий при производстве пищевых концентратов / С. Г. Терзиев, О. М. Кураков, А. А. Борщ и др. // Интегрированные технологии и энергосбережение. - 2012. - № 3. - С. 32-36.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2249In current paper the food concentrates technologiy energy wastes have been analyzed. The thermosyphon based system of heat and final product dust complex utilization is considered. Dimension type range of thermosyphon heat-mass-utilizer is presented. The computer information acquisition and processing results of drying process experimental research are given. The problems of electromagnetic energy sources using based improvement of band drier and extractor construction are considered.ruэнергоэффективностьутилизация теплотыэнергетический менеджменткофепотеря теплотытепломассоутилизатортермосифонытеплопередачапищевые продуктытеплообменутилизация пылисамоочищение поверхностиинфракрасный обогревленточная сушилкаэкстрагированиеэлектромагнитный подводсушильное оборудованиеСовершенствование энерготехнологий при производстве пищевых концентратовArticle