Широкополосные средства измерения импульсных магнитных полей - Немченко, Юрий Семенович (НТУ "ХПИ", 2007)
У статті наведені підсумки розробки в НДПКІ "Молнія" нестандартизованих засобів виміру імпульсних магнітних полів електророзрядных установок (ЕРУ), використовуваних для випробувань технічних засобів (ТЗ) на молнієстійкість. За період з 1972 по 2004 роки проводилася теоретична розробка різних типів засобів вимірювальної техніки, їх створення та метрологічна атестація. У результаті цієї роботи було створено більш ніж 30 типів цих ЗВТ, у тому числі кілька типів широкосмугових ЗВТ.

The results of the development are brought In article in RDDI "Molniya" NTU "KPI" not standard facilities of the measurement by pulsed electromagnetic flap electric discharge installation, used for test the technical facilities on lightning. For period with 1972 on 2004 was conducted theoretical development of the different types of the facilities of the measuring technology, their creation and metrological qualification. As a result of this work was created more than 40 types of the facilities of the measuring technology, including several types broadband.
Keywords: высоковольтные электроразрядные установки; электромагнитные помехи; амплитудно-временной диапазон; молниевый разряд