Усталостные повреждения роторов ЦВД и ЦСД паровых турбин К-200-130-3 на ТЕС Украины - Черноусенко, Ольга Юрьевна; Антонович, А. В.; Крищук, Н. Г.; Космина, М. В.; Долгих, М. О. (Национальный технический университет "Харьковский политехнический институт", 2007)
Наведені дані по пошкоджуваності металу роторів ЦВТ і ЦСТ парових турбін К-200-130, що експлуатуються на ТЕС України та наближаються до вичерпання паркового ресурсу. Вказані характерні місця ушкоджень в кінцевих ущільненнях та галтельних переходах дисків. Приведені результати розрахункових досліджень напружено-деформованого стану роторів турбіни К-200-130 на пускових режимах після проведення конструктивно-ремонтних заходів з урахуванням експлуатаційно-технологічних факторів. Приведена оцінка впливу цих факторів на малоциклову утомлюваність роторів та рекомендації про підвищення надійності їх роботи.

It is date of damage of metal rotors CHP and CMP of steam turbines K-200-130. The steam turbines exploited on heat power station and go to end of park resource. It is snow the individual parts of spoils in ending condensations and disks. It is results of calculation investigations stressed-deformed state of rotors of turbines K-200-130 on start modes for which have been performed the projects on updating are presents. It is the estimation of influence all this factors for little cycle lassitude rotors and the recommendations about high reliability of this work.
Keywords: холодное состояние; переднее концевое уплотнение; напряженно-деформированное состояние; коэффициент запаса; малоцикловая усталость; коррозионная стойкость; трещиностойкость