Дослідження еквівалентності струмів лінійного трансформатора вхідному і вихідному струмам його схеми заміщення - Придубков, Павло Якович; Хоменко, Ігор Васильович (НТУ "ХПІ", 2011)
Показано, що рівняння лінійного трансформатора можна розглядати як систему рівнянь, складену по методу контурних струмів, якщо вважати струми в обмотках контурними струмами, встановлено, що даній системі відповідає така ж схема заміщення трансформатора з усуненими індуктивними зв'язками, що і розроблена раніше, доведено, що вхідний і вихідний струми схеми заміщення рівні відповідно вхідному і вихідному струмам лінійного трансформатора

It is shown that linear transformer equations can be considered as an equations set formed with a loop-current method if winding currents are considered as loop currents. It is shown that the given set corresponds to the same transformer equivalent circuit with removed magnetic coupling as the one developed earlier. It is proven that the equivalent circuit input and output currents are equal to the linear transformer input and output currents, correspondingly
Research on linear transformer currents equivalence to its equivalent circuit input and output currents
Keywords: контурні струми; енергія; електротехніка; індуктивні зв'язки; linear transformer; equivalent circuit; output currents