Системні дослідження професора М. П. Клобукова у галузі електротехніки (1891–1900 рр., Харківський технологічний інститут) - Тверитникова, Олена Євгенівна (My University, 2009)
У контексті розвитку електротехнічного напряму в Харківському технологічному інституті висвітлено науково-педагогічна діяльність професора М. П. Клобукова. Зроблено аналіз наукової спадщини вченого і показано її значення для становлення електротехнічної освіти і науки в Україні.

In the context of development of electrical engineering direction scientificpedagogical activity of profesora N.P. Klobukova is lighted up in the Kharkov tekhnolgicheskom institute. The analysis of scientific legacy of scientist is done and his values are rotined for stanovlennya elektrotekhnicheskoogo of education and science in Ukraine.
Keywords: професор; науково-педагогічна діяльність; електротехнічна галузь; біографія; електротехніка; електрохімія