Методичні вказівки до практичних занять з курсу "Теорія та практика перекладу" - Буйвол, Олег Вікторович; Мирошниченко, Вікторія Марківна (НТУ "ХПІ", 2007)
Методичні вказівки складаються з 6 модулів, додаткових текстів на переклад і ключів з перекладами на українську мову включених до модулів текстів. Кожен модуль містить 3 тексти і вправи на переклад, на опанування і закріплення нової лексики. Тексти у методичних вказівках присвячені різноманітнім аспектам машинобудування: класифікації вузлів і деталей, циліндрам двигунів внутрішнього згорання, фільтрам, турбінам, клапанам і т. ін. Методичні вказівки призначені для студентів спеціальності "Переклад".
Keywords: лексика; галузь машинобудування; переклад; розуміння тексту