Слідами CHORNOBYL - Мінакова, Ксенія Олександрівна; Петров, Сергій Олександрович; Радогуз, Сергій Анатолійович; Сокол, Євген Іванович; Томашевський, Роман Сергійович; Лазуренко, Олександр Павлович; Сінческул, Олександр Леонідович; Лаврова, Інна Олегівна; Шестопалов, Олексій Валерійович; Ільїнська, Ольга Ігорівна; Зайцев, Роман Валентинович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
Посібник підготовлено колективом авторів з різних наукових та освітніх галузей як цикл уроків міждисциплінарного освітнього проекту "Слідами CHORNOBYL". На прикладі Чорнобильської техногенної катастрофи розглянуто фізичні та енергетичні основи роботи атомного реактора, хімічні та екологічні заходи з ліквідації наслідків аварії, а також її історичне та наукове значення. Посібник містить ілюстрації, довідкові дані у формі таблиць та схем, питання для самоперевірки та літературу для подальшого ознайомлення з матеріалом. Для вчителів природничих дисциплін та учнів старших класів закладів середньої загальної освіти.
Keywords: навчальний посібник; ядерна фізика; енергетика; хімія; екологія; охорона праці; цивільний захист; альтернативна енергетика; історія науки; історія техніки