Оцінка ефективності креативної економіки - Пономарьов, Владислав Дмитрович; Кобєлєва, Тетяна Олександрівна (Український державний університет науки і технологій, 2026)
У статті досліджено теоретико-методологічні засади оцінки ефективності креативної економіки. Розкрито сутність ефективності на макро-, мезо- та мікрорівнях, визначено систему кількісних і якісних індикаторів. Обґрунтовано необхідність комплексного підходу до оцінювання з урахуванням економічних, інституційних та соціокультурних чинників розвитку.

The report explores the theoretical and methodological foundations for assessing the effectiveness of the creative economy. It reveals the essence of efficiency at the macro-, meso-, and micro-levels, and defines a system of quantitative and qualitative indicators. The necessity of a comprehensive approach to evaluation is substantiated, taking into account economic, institutional, and sociocultural factors of development.
Evaluating the effectiveness of the creative economy
Keywords: креативна економіка; креативні індустрії; ефективність; інтелектуальний капітал; інновації; кластери; цифровізація; сталий розвиток; creative economy; creative industries; efficiency; intellectual capital; innovation; cluster; digitalization; sustainable development